Jeugd Karate

Jeugd Karate

Karate is het spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Met karate train je zelf- en lichaamsbeheersing. 

Dat is met name te merken bij kinderen die karate gaan beoefenen. Ze leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Hun motoriek verbetert en hun zelfvertrouwen groeit.  Het plezier speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. De les bevat veel spelelementen, zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het karate.

De karatestijl die in Sportcentrum SHAPE wordt gegeven is het Shito-Ryu karate, dat ontwikkeld is door de Japanse grootmeester Kenwa Mabuni. Shito-Ryu kenmerkt zich door explosieve en snelle bewegingen. Het betreft hier de semi-contact stijl die is aangesloten bij de Karate Do Bond Nederland. De KBN is de enige officieel erkende karatebond van Nederland en aangesloten bij NOC/NSF en WKF (World karate Federation).

Karate heeft een vaste lesopbouw en omvat veel verdedigende en aanvallende technieken met vooral armen en benen. De lesopbouw bestaat uit: KIHON (basis technieken) - KATA (loopvormen waarbij wordt gevochten met denkbeeldige tegenstanders) - KUMITE (vrij gevecht). Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en uithoudingsvermogen. Hierdoor is het karate-do als sport ook heel geschikt voor kinderen. 2 keer per jaar is er een meetmoment in de vorm van een examen, waarin de kinderen kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Dan kan er een nieuwe slip of band verdient worden. 

Karate heeft veel te bieden. Natuurlijk als zelfverdediging maar zeker ook als sport. Alles wordt getraind: kracht, snelheid, lenigheid, reflexen en uithoudingsvermogen. Ook als lichamelijke opvoeding (respect voor elkaar) en als mentale training. Uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Maar een volledig beeld kunt u eigenlijk alleen maar krijgen door te komen kijken. En dat kunt u met uw kind gerust doen. Jeugdkarate kan vanaf 8 jaar bij SHAPE worden beoefend. Uw kind is van harte welkom!

 

Kijk ook op: www.kbn.nl