• header
Nieuws

KARATE WEDSTRIJDEN

Voor een aantal van onze jeugdkarateka's was het zaterdag een spannende dag. Ze deden mee aan de Friese karate Vanencompetitie. Deze wedstrijdjes worden 3 keer per jaar georganiseerd en zijn om de beginnende jeugdkarateka's wedstrijdervaring op te laten doen in kata (stijlloopvorm) en kumite (vrij gevecht). Deze competitie kent alleen maar winnaars omdat deelnemers zowel bij winst als verlies punten krijgen. Zo komen kinderen nooit voor teleurstellingen te staan en gaat iedereen aan het einde van de dag met een oorkonde naar huis waarop ook het aantal behaalde punten staat. Bij iedere 100 punten krijgt de deelnemer een vaantje, oplopend in kleur zoals bij de banden (wit, geel, oranje enz).

Van onze karateafdeling deden 3 van onze jongste leden mee en zes wat oudere. Voor de jongste deelnemers was dit hun eerste wedstrijdervaring en ze mogen met recht trots zijn op hun prestaties. Bij het onderdeel kata was Femke Lammers goed op dreef. Ze won 3 van haar 4 partijen. Bilal el Hamouschi en Bram Boonstra scoorden vooral bij kumite, waar ze uitstekende prestaties neer hebben gezet. Bilal won al zijn partijen en Bram 3 van de 4. 

Later op de ochtend was het de beurt aan Anna Valk, Louise en Sofia de Zwart, Salima el Hamouschi, Esther Veenstra en Hajo Vonk, de wat oudere karateka's. Op Salima na hadden ze allemaal al eens eerder meegedaan en ook deze deelnemers deden het ontzettend goed. Louise won al haar kata partijen, maar ook Anna, Sofia, Hajo, Esther en Salima deden het super met meerdere winstpartijen. Hajo en Esther hadden echter ook te maken met een paar ongelukkige beslissingen van de scheidsrechters. Als kers op de taart haalde Anna op deze dag de 700 punten over meerdere wedstrijden en kreeg daarmee het karatebeeldje.  Anna is hiermee de 3e jeugdkarateka (na Kaiet Bergsma en Ilse Pranger) die dit voor elkaar krijgt. Hulde! Het was een prachtige dag en we zijn dan ook erg trots op deze toppers. Hopelijk doen de volgende keer nog meer kinderen mee aan de Vanencompetitie. 

 

Terug naar overzicht