Yin Yoga

Uit je hoofd in je lijf…

Yin Yoga, even helemaal zijn..
In het leven racen de meesten van ons maar door van afspraak naar afspraak, onze to-do lijst afwerken als was het een topsport.
Niet te vergeten hoe onze monkey mind wel 80.000 gedachten per dag heeft. Even stil zitten en gewoon zijn, daar nemen we in de regel maar weinig tijd voor.
Bij Yin yoga neem je die tijd wèl. Een uur draait het helemaal om gewoon in het moment zijn, uit je hoofd in je lijf. Dat voelt echt als een cadeautje.
Je keert tijdens een les helemaal naar binnen. Natuurlijk zullen daar eerst nog talloze gedachten zijn en dat is oké. Tijdens Yin wordt je ademhaling dieper en rustiger. Er komt rust, je verbind – en communiceert met je lijf. Dat leidt tot een heel ontspannen gevoel.
Omdat je je een aantal minuten lang overgeeft aan één pose laat je de controle los, iets wat voor velen van ons niet zo gemakkelijk is. Wat je leert op de yoga mat neem je vaak mee het dagelijks leven in. Als we daar ook wat meer proberen mee te gaan in de flow van het leven, kan dit stress en angst verlagen.
Raak je in andere lessen nog wel eens geïntimideerd door je buurman of buurvrouw, bij yin yoga ontbreekt dit volledig. Je bent compleet op jezelf gericht, heerlijk in je eigen cocon. Er is geen ambitie en dat is een welkome afwisseling in een wereld waar altijd wordt gestreefd naar meer en beter.
Ook kan Yin yoga een hele mooie aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen, fitness etc. De conditie van de stuggere weefsels is ook mede bepalend voor de prestatie en blessure gevoeligheid van het lichaam.

Yin Yoga: een fijne, meditatieve, rustige vorm van yoga waarbij je de houdingen langer vasthoudt ( 2-5 minuten). Gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; het rekken van dieperliggende spieren en het losmaken van het bekkengebied.